Feb 01 2024

Waarom inlegvellen onmisbaar zijn bij wasbare luiers

Waarom inlegvellen onmisbaar zijn bij wasbare luiers

De keuze voor wasbare luiers is een bewuste stap naar een duurzamere verzorging van je baby. Een vaak gehoorde drempel bij de overstap naar wasbare luiers is echter de zorg voor het schoonmaken ervan. Hier komen inlegvellen in beeld: deze handige toevoeging verlaagt die drempel aanzienlijk door ontlasting effectief op te vangen. Laten we eens kijken waarom inlegvellen zo'n waardevolle rol spelen bij het gebruik van wasbare luiers.


Hoe inlegvellen het verschil maken


Inlegvellen zijn dunne, doekachtige lagen die je binnenin de wasbare luier plaatst. Hun hoofdtaak? Het opvangen van ontlasting, waardoor je de luier veel makkelijker schoon kunt maken. Als je kindje eenmaal iets in zijn luier heeft gedaan, hoef je alleen het inlegvel te verwijderen en weg te gooien of uit te spoelen, afhankelijk van het type. Dit betekent dat de wasbare luier zelf veel schoner blijft en minder intensief gewassen hoeft te worden.


De voordelen van inlegvellen


Makkelijker schoonmaken: Inlegvellen nemen de grootste zorg van het gebruik van wasbare luiers weg door het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Bescherming van de luier: Door het opvangen van ontlasting blijven wasbare luiers langer schoon en in betere conditie.

Comfortabel: De inlegvellen voelen zacht en comfortabel aan voor de huid van je baby.


Veel ouders zijn enthousiast over de milieuvriendelijkheid en kostenbesparing van wasbare luiers, maar zien op tegen het schoonmaken. Inlegvellen verlagen deze drempel aanzienlijk, waardoor meer ouders de overstap durven te maken. Met inlegvellen wordt de verzorging van je baby niet alleen duurzamer, maar ook praktischer.

Altijd voorbereid met een voorraad inlegvellen
Om altijd voorbereid te zijn, is het slim om een goede voorraad inlegvellen bij de hand te hebben. Kijk naar onze extra voordelige voordeelbundel met 5 rollen inlegvellen. 


Wij hebben 2 formaten inlegvellen. De XL inlegvellen zijn handiger als kinderen groter en wat beweeglijker worden. 

Duurzame wasbare inlegvellen

De wasbare fleece inlegvellen van HappyBear zijn een duurzaam alternatief voor de wegwerp bamboe inlegvellen. Na het verschonen kun je de vaste ontlasting van het fleece inlegvel afschudden boven de wc. De hoogpolige vezels zorgen ervoor dat de ontlasting niet snel blijft kleven.


Conclusie inlegvellen voor wasbare luiers


Inlegvellen zijn een simpele toevoeging aan je luierverzorging die een groot verschil maken. Ze maken het gebruik van wasbare luiers een stuk toegankelijker en zorgen voor een prettigere ervaring, zowel voor jou als voor je baby. Door de drempel voor het schoonmaken van wasbare luiers te verlagen, moedigen inlegvellen meer ouders aan om deze duurzame keuze te maken.

Next Blog