Feb 16 2024

Hoeveel wasbare luiers heb je nodig?

Hoeveel wasbare luiers heb je nodig?

Een veelgestelde vraag bij het gebruik van wasbare luiers is: Hoeveel heb je er eigenlijk nodig?. Het vinden van de balans tussen voldoende luiers en niet overdreven veel kan een uitdaging zijn. We willen ook benadrukken dat zelfs part-time gebruik al een significante bijdrage levert aan duurzaamheid.


Hoeveel wasbare luiers voor fulltime gebruik?

Bij fulltime gebruik adviseren we over het algemeen een basis van 25-30 luiers. Deze hoeveelheid is gebaseerd op de volgende richtlijnen per leeftijd:

Pasgeborenen (0-3 maanden): Gemiddeld 6-8 luiers per dag.
Zuigelingen (3-12 maanden): Gemiddeld 6-7 luiers per dag.
Peuters (12 maanden en ouder): Gemiddeld 6 luiers per dag.

Voeg daarnaast 2 extra luiers toe als je ervoor kiest wasbare luiers ook 's nachts te gebruiken. 


Part-time wasbare luiers gebruiken

Wasbare luiers kunnen ook part-time worden gebruikt, waarbij ouders de vrijheid hebben om te bepalen wanneer en hoe ze ze willen inzetten. Overweeg:

  • Het gebruik van wasbare luiers alleen overdag of voor de nacht.
  • Part-time gebruik, bijvoorbeeld alleen thuis.


Doe waar jij je goed bij voelt. Elke luier die je bespaart, draagt bij aan duurzaamheid.


Flexibiliteit naar behoefte

Het aantal benodigde luiers kan variëren op basis van de individuele behoeften van de baby en de ouders. Tijdens de beginperiode, waarin ouders hun kindje vaker verschonen, kan het nodig zijn om tijdelijk meer luiers te hebben of vaker te wassen. Dit is normaal en past zich aan naarmate de baby ouder wordt en minder frequent verschoond hoeft te worden.

Persoonlijke keuze en acceptatie
Elke ouder heeft zijn eigen comfortniveau en levensstijl. Het is belangrijk om te onthouden dat helaas niet alle kinderopvanglocaties wasbare luiers accepteren. We moedigen ouders aan om te doen waar ze zich prettig bij voelen en wat past bij hun dagelijkse routine.


Conclusie

Het bepalen van de juiste hoeveelheid wasbare luiers is een persoonlijke keuze, afhankelijk van de behoeften van de baby en de ouders. Of je nu kiest voor fulltime gebruik of part-time flexibiliteit, elke stap naar duurzaamheid telt. Wij bieden verschillende voordeelbundels aan waaronder een fulltime wasbare luier pakket en een parttime wasbare luier pakket.

Next Blog