Dragons’ Den superdeal

Jeffrey Scholten, de oprichter van HappyBear Diapers, kon zijn geluk niet op na zijn deelname aan Dragons’ Den in 2021. Investeerder Shawn Harris bood maar liefst 400.000 euro tegen een belang van twintig procent. Die deal was snel gemaakt. Inmiddels liggen de wasbare luiers bij meerdere grote retailers in de schappen.

Enorme vraag

Na de uitzending was de belangstelling voor HappyBear Diapers groot: veel bezoekers, mails en telefoontjes. De vraag naar de wasbare luiers steeg explosief. Die gigantische piek was van korte duur, maar de vraag naar de duurzame luiers van HappyBear groeit nog steeds. Met de vier ton die Shawn investeerde, is onder andere de productie flink opgeschaald. Ook investeerde Jeffrey in marketing en extra personeel.

Blij met Shawn Harris

Jeffrey en zijn compagnon zijn blij met Shawn als investeerder. Van andere deelnemers wisten ze dat Shawn niet alleen hoogstpersoonlijk langskwam om de deal rond te maken, maar ook nog eens het vervolgtraject via de startup accelerator Orange Wings goed begeleidde. Dat getuigt van een betrokkenheid, die de mannen van HappyBear inmiddels ook hebben ervaren.

Luier van nu

Het kunnen vergroten van de voorraad wasbare luiers was een van de redenen om mee te doen aan Dragons’ Den. Maar de uitzending was ook een mooi platform om het imago van wasbare luiers op te poetsen. De ouderwetse doek en de veiligheidsspeld zijn al lang niet meer. Door de uitzending zien nog meer ouders de HappyBear Diapers als dé luiers van nu: mooi én beter voor je baby, je portemonnee en het milieu.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Een gemiddeld kind heeft zes- tot zevenduizend luiers nodig voordat hij of zij zindelijk is. Al die luiers bij elkaar vormen acht tot tien procent van het afval in Nederland. De wasbare luiers maken dus een groot verschil, ook in de portemonnee. Zelfs inclusief het wassen zijn ouders per luierperiode gemiddeld duizend euro goedkoper uit dan met wegwerpluiers.