Home > Wegwerpluier inruilactie 2022

Wegwerpluier inruilactie 2022

Aanmeldformulier

Vul onderstaand formulier in en ontvang een gratis verzendlabel om je wegwerpluiers naar ons op te sturen! Lees onze procedure en voorwaarden van deze inruilactie onderaan de pagina, voordat je je aanmelding verstuurd.

Helaas is de actie verlopen en kun je niet meer mee doen.

Wegwerpluiers - een jaarlijkse afvalberg van 150 miljoen kilo!

Jaarlijks dragen ongeveer 530.000 kinderen in Nederland luiers. Volgens Milieu Centraal zorgen wegwerpluiers elk jaar voor 150 miljoen kilo aan afval (8-10% van al het restafval in Nederland). Per kindje is dat zo’n 300 kilo per jaar ofwel 25 kilo per maand! 

Veel ouders zijn zich er niet van bewust, maar wist je dat kinderen in wasbare luiers gemiddeld 1 jaar eerder zindelijk zijn dan kinderen in wegwerpluiers? Wasbare luiers zijn niet meer zo ouderwets en vies zijn als veel mensen denken.

HappyBear komt met een ‘inruilactie’ om ouders kennis te laten maken met wasbare luiers. Zo krijg je de komende periode €0,50 per wegwerpluier als je je wegwerpluiers omruilt voor wasbare luiers.*

* Zie al onze actievoorwaarden en spelregels onderaan deze pagina.

Voordelen wasbare luiers

De vraag naar wasbare luiers neemt steeds verder toe. Het is al lang niet meer de ouderwetse doek, maar een moderne wasbare luier die een serieuze concurrent aan het worden is van de wegwerpluiers. 

De afgelopen jaren merken wij dat steeds meer ouders de keuze maken voor onze wasbare luiers. Waar je ziet dat de keuze tussen borstvoeding en kunstvoeding heel normaal is, zie je dat het gebruik van wegwerpluiers er bij ons zit ‘ingepamperd’. 

Er valt nog een hele wereld te winnen, maar inmiddels verkopen wij onze luiers door heel Europa en zijn ze verkrijgbaar bij grote winkelketens in Nederland, zoals Baby Park en verschillende drogisterijen en supermarkten. De fabrikanten van wegwerpluiers houden de ontwikkelingen met een scherp oog in de gaten, want zij zien hun marktaandeel de laatste jaren verder afnemen door de opkomst van wasbare luiers. Dat is ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat kinderen in wasbare luiers gemiddeld 1 jaar eerder zindelijk zijn, ouders gemiddeld 300 kilogram aan afval besparen en ze ook nog eens minimaal € 1000 aan kosten besparen (zelfs inclusief het wassen!) over de gehele luierperiode.

Maar wat houdt ouders dan nog tegen om wasbare luiers te gebruiken?

Veel ouders hebben nog een heel ouderwets en vies beeld bij wasbare luiers, terwijl ze net zo eenvoudig in gebruik zijn als wegwerpluiers. Ontlasting vang je tegenwoordig op met een handig biologisch afbreekbaar inlegvelletje die je in de luier legt. De kans is dus klein dat er ontlasting in je luier komt.

Procedure wegwerpluier inruilactie

Bij het aanmelden van onze wegwerpluier inruilactie ga je automatisch akkoord met onderstaande procedure en voorwaarden. Aanmelden voor de inruilactie kan t/m 31 mei 2022e

 • Je vult bovenstaand aanmeldformulier in met het aantal wegwerpluiers die je gaat inleveren
 • Voor Nederlandse huishoudens: Na aanmelding ontvang je binnen een paar dagen een e-mail met een gratis DPD retourlabel. Je verstuurt de wegwerpluiers in een goede en stevige omdoos en levert het pakket binnen 14 dagen in bij een DPD pakketpunt bij je in de buurt.
 • Voor Belgische huishoudens: Na aanmelding ontvang je binnen een paar dagen een bevestigingsmail. Je verstuurt het pakket op eigen kosten naar HappyBear. Je ontvangt alle informatie omtrent het opsturen per mail.
 • Nadat wij je pakket hebben ontvangen en gecontroleerd, mailen wij je binnen 2 weken een tegoedbon die je kan inwisselen via happybeardiapers.com.

Voorwaarden wegwerpluier inruilactie

 • Je ontvangt per ingeleverde wegwerpluier een shoptegoed van €0,50 te besteden via happybeardiapers.com.
 • Er geldt een limiet van €50 per deelnemer - gelijk aan 100 wegwerpluiers.
 • De actie is alleen geldig voor Nederlandse en Belgische huishoudens. Voor Belgische huishoudens geldt een afwijkende procedure.
 • Voor deze inruilactie actie geldt een maximum van één deelname per huishouden.
 • Wij accepteren alleen niet-gebruikte wegwerpluiers.
 • Alle merken en maten wegwerpluiers doen mee met de inruilactie.
 • De tegoedbon is niet te gebruiken i.c.m. andere promoties, tegoedbonnen en kortingscodes.
 • Bij vermoeden van misbruik of fraude heeft HappyBear het recht om deelnemers (met terugwerkende kracht) uit te sluiten van deze inruilactie.
 • De tegoedbon kun je gebruiken voor alle producten uit het assortiment van HappyBear en is geldig t/m 31 december 2022.